Dokaz broj 11: Livaković više ni sam ne zna što i kad vozi

Dokaz broj 11: Livaković više ni sam ne zna što i kad vozi

Tekst: P.Vidov
Foto: MMPI, Index


DRŽAVNI tajnik u Kalmetinom ministarstvu i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta Zdravko Livaković najprije se čudio navodima da članovi Uprave Hrvatskih autocesta voze skupe automobile koje su im kupili kooperanti. Sinoć je u emisiji Otvoreno govorio da je to sasvim normalna praksa u cijeloj Europi. No, u međuvremenu je imao još nekoliko zanimljivih izjava.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Ministru Kalmeti treba još: Idemo dalje!

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Novom listu je tako priznao da ga možda ponekad voze u Audiju A6 koji je kupio Viadukt, dakle da ga on nikad nije vozio osobno. Podsjećamo, jučer ujutro Index je objavio fotografije spomenutog Audija snimljene na naplatnim kućicama kraj Zadra. Livaković je zatim za RTL kazao kako se on na tim snimkama ne prepoznaje iako i blagajnici na tim naplatnim kućicama tvrde da ga često viđaju u spomenutom Audiju i da ga on vozi osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je dodao kako ga on sigurno nije vozio osobno, jer zbog zdravstvenih razloga ne može sam voziti na autocesti. Da bi istog dana, gostujući na HRT-u, priznao da mu je HAC nekoliko puta ustupio taj automobil kad je službeni automobil Ministarstva, koji mu je inače na raspolaganju, bio na servisu. Ovoga puta nije bilo niti riječi o zdravstvenim razlozima zbog kojih navodno ne može sam voziti na autocesti.

Automobil Ministarstva koji Livaković inače koristi na servisu je, čini se, dosta često. Tako je isti bio na popravku i jučer, kad je Livaković gostovao u Otvorenom. Zbog toga je predsjednik NO-a HAC-a na Prisavlje došao u Audiju A6. No, to nije, kako kaže, isti taj HAC-ov Audi kojega je kupio kooperant, već zamjenski automobil kojeg je dobio od servisa koji popravlja njegov automobil (odnosno automobil Ministarstva). Da se radio o Audiju A6, tvrdi Livaković, je obična slučajnost. Pametnom dosta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara