Dokaz broj 16: Odjel za gledanje sapunica

Tekst: P.Vidov
Foto: Index


HRVATSKE autoceste dugo su već poligon za zbrinjavanje HDZ-ovih kadrova, među kojima su i četiri bivša saborska zastupnika, a malo je nedostajalo da im se pridruži i peti. Zaposlenici HAC-a, tvrdi predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, takve kadrove vole nazivati "odjel za gledanje sapunica".

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

No, da situacija zapravo nije nimalo smiješna svjedoči i podatak da se radi o ljudima koji uglavnom dobivaju radna mjesta plaćena između 15 i 25 tisuća kuna bruto! Među HAC-ovim zaposlenicima bivši su saborski zastupnici Željko Krapljan (zamjenik direktora sektora za održavanje), koji je došao pod povećalo javnosti nakon što je Index objavio ekskluzivni razgovor sa zaposlenicom HAC-a Majdom Rumorom koja ga je optužila za korupciju, te Marijan Bekavac (voditelj jedinice održavanja Zagvozd), Josip Odak (koordinator u naplati) i Mate Jukić (pravni sektor HAC-a).


Trebao je posao u HAC-u dobiti i Franjo Arapović kojeg je, kako je sam kazao u razgovoru za Index u svibnju ove godine, čekalo mjesto savjetnika Uprave, a već mu je, prema njegovim tvrdnjama, bio spreman i ured u VMD centru u Aveniji grada Vukovara. "Uopće ne sumnjam da mogu obavljati taj posao. Nitko mene ne gura, ja sam se prometom bavio i prije nego je HDZ bio na vlasti", pričao nam je tada Arapović.

No, bivši košarkaš koji se 1992. u Barceloni okitio i olimpijskim srebrom prije nego se bacio u političke vode, posao u HAC-u ipak nije dobio. Od njegovog su angažmana Hrvatske autoceste, naime, odustale nakon teksta koji je na Indexu objavljen 4. svibnja ove godine, a koji je nosio naslov  "HDZ u Hrvatskim autocestama stvorio 'odjel za gledanje sapunica'".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara