Dokaz broj 19: Poštovatelji Domovinskog rata hvale se da ih podržava Kalmeta i ometaju rad sindikata

Dokaz broj 19: Poštovatelji Domovinskog rata hvale se da ih podržava Kalmeta i ometaju rad sindikata

Tekst: P.Vidov
Foto: Arhiva


Tekst se nastavlja ispod oglasa
VEĆ U svom prvom biltenu iz 25. srpnja 2007. godine Udruga branitelja i poštovatelja Domovinskog rata Hrvatskih autocesta pohvalila se kako je ministar Božidar Kalmeta primio predstavnike Udruge i izrazio im punu podršku. Radi se u braniteljskoj udruzi u kojoj ima manje branitelja, a više "poštovatelja" (što god to značilo), a predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić tvrdi da je udruga osnovana isključivo sa ciljem da se oslabi sindikat.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Udrugu su osnovali Stjepan Klarić, direktor sektora za održavanje koji je bio i prvi predsjednik Udruge, i njegov sadašnji zamjenik Željko Krapljan. Stanić ističe kako je ova udruga kontinuirano ometala rad sindikata, što je, kako kaže, zakonski zabranjeno, a to je bilo posebno istaknuto kad je NCS pozvao radnike na prosvjed nakon što je Ivo Sanader rekao kako razmišlja o davanju autocesta u koncesiju.

"Udruga se tada obrušila na sindikalne čelnike pozivom na javni linč, a radnike je pozivala da se iščlane iz sindikata", tvrdi Stanić. Naime, u HAC-u djeluje i drugi sindikat pod vodstvom spomenutih Krapljana i Klarića, Sindikat radnika hrvatskih cesta i autocesta. "Dva radnika koji su bili blagajnici dobili su šefovsko mjesto i morali su ući u sindikat koji vode Krapljan i Klarić. Svaki put kad se otvaraju nova radna mjesta, radnicima se pod nos guraju i pristupnice tom sindikatu", kaže Stanić i ističe kako je NCS čest predmet napada u biltenima Udruge branitelja i poštovatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara