Dokaz broj 2: Fantomski zaposlenik Josip Pocrnić i dalje prima plaću!

Tekst: P.Vidov
Foto: Index


IDEALAN primjer prekomjernog i neumjerenog zapošljavanja u HAC-u je već opjevani "Buljubašić" ove firme, Josip Pocrnić. On već više od tri godine "radi" u HAC-u kao vozač, redovito dobiva plaću, ali na poslu se ne pojavljuje!

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Pocrnić je, teoretski, zaposlenik Sektora za održavanje, iako je to direktor tog sektora Stjepan Klarić javno opovrgnuo kada je afera izašla u javnost. Klarić je tada kazao kako Pocrnić svoj posao obavlja sa savjetnikom za sigurnost Svemirom Vrsaljkom pa se stoga najviše bavi terenskim radom.

To bi trebalo objasniti zbog čega ga na njegovom radnom mjestu u Brinju ne viđa nitko osim Dalibora Hasana koji mu jednom mjesečno isplaćuje plaću. No, da Pocrnić nikako ne može raditi na terenu s Vrsaljkom pokazuje izlist kretanja njegovog službenog vozila, o kojemu je Index već pisao, a iz kojeg se vidi da Pocrnić rijetko napušta okolicu svog rodnog Gospića, kao i da su se njegovi i Vrsaljkovi putevi u proteklih nekoliko godina mogli ukrstiti tek desetak puta.

Iako je "afera Pocrnić" pukla prije više od mjesec dana, on je i dalje zaposlenik HAC-a, čiji ga čelnici neumorno štite pa su mu tako isplatili i plaću za rujan nekoliko tjedana nakon što je otkriveno da je već niz godina plaćen za nerad. Informacija da je Pocrnić dobio i plaću za rujan u HAC-u nam je potvrđena neslužbeno, ali ministar Kalmeta bi istinitost tog navoda mogao vrlo lako provjeriti jednostavnim uvidom u njihovu evidenciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara