Dokaz protiv aktivista iz Varšavske: Policijska snimka koju ne može pokrenuti nijedno računalo!

Foto:

PRVO ročište protiv organizatora prosvjeda u Varšavskoj ulici, Tomislava Tomaševića i Teodora Celakoskog, neslavno je propalo nakon što sutkinja nije uspjela pokrenuti CD sa snimkom prosvjeda, ključni dokaz u postupku!

Neispravnu snimku dostavila je zagrebačka policija, čiji djelatnici su snimali prosvjed aktivista održan 19. srpnja prošle godine pred zagrebačkom Gradskom skupštinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao prvo, smiješno je da snimku kao krunski dokaz nisu uspjeli pokrenuti ni na jednom od dva računala u sudnici. Kao drugo, nije mi smiješno što ministar Tomislav Karamarko ne poznaje zakon. Ako smo kršili Zakon o javnom okupljanju jer je Gradska skupština manje od 100 metara od Markovog trga, trebalo nam je suditi i za prosvjede u Varšavskoj. Isti zakon o javnom okupljanju zabranjuje prosvjede na 100 metara od Ustavnog suda, a Varšavska je u tom radijusu", rekao je Indexu predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević.

Nije jasno ni zašto policija bira kome će pisati prekršajne prijave za prosvjede na Markovu trgu i u okolici: na istom mjestu su protiv konkurencije nedavno prosvjedovali i zagrebački taksisti pa nisu trebali izlaziti pred prekršajnog suca. 

Tomašević i Celakoski mogu biti kažnjeni novčano, do 20 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara