DOKUMENTARNI FILM "ČUVAR TEGLJAČA" NA FESTIVALU U PARIZU

Dokumentarni film "Čuvar tegljača" Silvija Mirošničenka uvršten je u konkurenciju prestižnog festivala "Cinema du reel", koji će se od 5. do 14. ožujka održati u Centru Pompidou u Parizu, izvijestio je danas Factum, u čijoj je produkciji film snimljen.

"Čuvar tegljača" film je o usamljenom čovjeku koji na rijeci Dravi pored Osijeka čuva brodove tegljače koji čekaju otpis u staro željezo. Napušteni tegljači njegov su dom i skoro cijeli svijet.

Film je premijerno prikazan 2003. na Danima hrvatskog filma, a prvi festivalski uspjeh postigao je uvrštenjem na najveći televizijski europski festival Prix Europa u Berlinu.

"Cinema du reel" je festival etnografskog i sociološkog filma, osnovan 1979. s ciljem promocije dokumentarnog filma. Uz program konkurencije, u kojem je 20-ak filmova iz cijelog svijeta te program recentne francuske produkcije, na Festivalu se tradicionalno putem dokumentaraca predstavlja po jedna zemlja (ove godine Argentina).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silvio Mirošničenko (1972., Bad Schussenried, Muenchen) osnovnu i srednju školu završava u Osijeku, a u Zagrebu studira za socijalnog radnika te dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti.

Autor je više dramskih komada, radio-drama i scenarija. Dosad je snimio, među ostalim, dokumentarne filmove "Bonnie i Clyde na Glavnom kolodvoru" i "Snovi na peronu djetinjstva". Napisao je scenarije za igrane filmove "Jučer, danas, ništa" i "Kuća pjesme". Kao dramaturg surađuje na dokumentarcima Branka Ištvančića.

(Hina) xag yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara