"Domagoj" za "Najbolje hrvatske tamburaše" i Ivu Robića

Glazbena nagrada "Domagoj" za 2003. godinu Udruge branitelja "Podravke" i Udruge branitelja "IneNaftaplina", danas je svečano uručena sastavu "Najbolji hrvatski tamburaši" te posthumno dodijeljena Ivi Robiću.

Predsjednik Udruge branitelja "Podravke" Mladen Pavković obrazložio je da su "Najbolji hrvatski tamburaši", kao i Ivo Robić za života, često i rado se odazivali pozivima za nastupe na humanitarnim koncertima. Ivo Robić posebno se rado odazivao pozivima hrvatskih branitelja, jer mu je Hrvatska uvijek bila na srcu, rekao je Pavković.

Nagrada se dodjeljuje za godišnji angažman na području glazbe, s naglaskom na domoljubne pjesme i humanitarne nastupe, a sastoji se od plakete i skulpture.

Stručni ocjenjivački sud radio je u sastavu: Ivan Vanja Lisak, Mladen Pavković, Boris Babarović Barba, Ivan Ivica Percl, Vladimir Mihaljek, Željko Kovačić, Branko Uvodić i Željko Lukić.

U užem izboru za ovogodišnjeg "Domagoja" bili su Miroslav Škoro, Ćiro Gašparac, Kićo Slabinac, Vera Svoboda, Šima Jovanovac, Đuka Čaić i Dražen Žanko.

Glazbenu nagradu "Domagoj" do sada su dobili Ivan Ivica Percl, Marko Perković Thompson i posthumno Tomislav Ivčić.

(Hina) kt ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara