Domikuliću zbog ubojstva supruge šest mjeseci psihijatrijskog liječenja

ŽUPANIJSKI sud u Splitu odredio je danas Frani Domikuliću (41) iz Dubrave u Omiškoj zagori šest mjeseci psihijatrijskog liječenja jer je u neubrojivom stanju ubio svoju suprugu Ivanku (36) i pokušao ubiti njezinu rođakinju Sanju Gale (23) iz Blata na Cetini u listopadu prošle godine.

Nakon šestomjesečnog liječenja Domikulićev predmet bit će prosljeđen sudskom vijeću za osobe s duševnim smetnjama.

Zbog zaštite okrivljenika i njegovih žrtava, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Sudac Josip Čule rekao je da je, prema nalazu i mišljenju sudskog vještaka neuropsihijatra Borbena Uglešića, Domikulić zločine počinio u neubrojivom stanju zbog teške duševne bolesti.

Optužnica je Domikulića teretila da je 15. listopada prošle godine u svojoj kući u Dubravi nožem, oštrice duge 12 centimetara, s leđa nasrnuo na Sanju Gale, zadavši joj ubodnu ranu leđa, a zatim i prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djevojka se branila, a on joj je zadao još jednu reznu ranu potkoljnice i dvije ubodne prsa, zbog čega joj je zrak ušao u prsnu šupljinu.

Nastavivši zamahivati nožem s ciljem da je usmrti, Domikulić je u prsni koš ubo svoju suprugu, koja je pokušala obraniti rođakinju. Zatim joj je zadao još dvije ubodne rane u nadlakticu, a Ivanka Domikulić preminula je od trećeg i posljednjeg uboda u prsa.

Domikulić vjeruje da ga opsjeda sotona, a u vrijeme ubojstva smatrao je da Sanjom Gale vlada sotona, te je tijekom istrage izjavio da "nije želio ubiti ženu nego sotonu".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara