Donacija od milijun kuna za informatizaciju Dječje bolnice

KLINIKA za dječje bolesti u Klaićevoj u cijelosti će biti informatički objedinjena u jedan sustav zahvaljujući donaciji četiriju tvrtki koje su zajedno darovale ukupno milijun kuna, izvijestio je danas pomoćnik ravnatelja Klinike Željko Cvetko.

Zahvaljući pomoći tvrtki Cisco Systems, Hewlett-Packard, Recro i Storm Computers, Dječja bolnica spremna je postati "bolnicom bez papira", sa standardiziranom informatičkom opremom na svakom radnom mjestu, rekao je Cvetko Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kompjutori će biti dostupni i svakom djetetu koje će se liječiti u bolnici kako bi se moglo priključiti na internet ili putem e-maila kontaktirati s roditeljima i prijateljima", kaže Cvetko.

Klinika za dječje bolesti jedina je hrvatska ustanova specijalizirana za zdravstvenu skrb o djeci i adolescentima, u kojoj se godišnje liječi 11.000 bolesnika te obavi 700.000 medicinskih zahvata. Kroz njezine ambulante prođe 230.000 bolesnika.

Tvrtka Cisco Systems donirala je opremu u vrijednosti 300.000 kuna, a Hewlett-Packard 80 računala i 20 laserskih pisača. Recro je darovao proizvode u vrijednosti 250.000 kuna, a Storm Computers radove na montaži sustava i servisiranju u vrijednosti 150.000 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara