Donacija rabljenih računala udruzi IDEM

Tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Miljenko Pavlaković uručio je danas pet računala Hrvatskoj udruzi za stručnu pomoć djeci s posebnim potrebama IDEM, priopćeno je iz Ministarstva. L

Riječ je o donaciji koja se odvija u sklopu velike akcije "Tisuću računala" koja se odvija u organizaciji Udruge "Svi smo protiv" za prevenciju nasilnog i neprihvatljivog ponašanja i ovisnosti mladih.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva prihvatilo je poziv Udruge "Svi smo protiv" za uključivanje u akciju "Tisuću računala" u sklopu koje će ispravna rabljena računala biti poklonjena djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja, osobama s posebnim potrebama i dječjim domovima u cijeloj Hrvatskoj.

Ministarstvo je doniralo za cjelokupnu akciju 121 računalo i na taj način osiguralo potrebnu informatičku opremu za nekoliko desetaka dječjih domova, škola i pojedinaca.

Udruzi IDEM doniralo je ukupno pet računala od čega će dva računala biti postavljena u Kabinetu za defektologiju Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko, a tri u prostorijama Udruge.

U Jastrebarskom je jedno računalo donirano samohranoj majci troje djece Kseniji Škrgotić čiji je obiteljski dom izgorio ove zime, a čiji posao ovisi o korištenju računala.

Do sada su računala darovana Centru za radu terapiju i rehabilitaciju Stančić kod Dugog Sela, Dječjem domu u Lovranu, Podružnici Udruge IDEM u Rijeci, a slijedi još niz donacija u cijeloj Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara