Donacije Hypo banke

TJEDAN štednje Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. obilježila je brojnim akcijama i nizom donacija, a zaključila ga donacijom u visini od 15.000 kuna zagrebačkoj osnovnoj školi Marija Jurić Zagorka u svrhu pomoći izgradnje lifta za učenike s invaliditetom.

Akciju su pokrenuli roditelji djece s invaliditetom i nastavnici te osnovne škole i ona još traje. Cilj je do sljedeće školske godine prikupiti 200.000 kuna, koliko je potrebno za ugradnju lifta. Donaciju je predstavnici škole, Davorki Schmidt, uručio voditelj poslovnice Dubrava, Renato Čude.

Hypo Alpe-Adria-Banka sponzorirala je i splitski Zoološki vrt s 35.000 kuna u svrhu izgradnje nastambe za majmune. Svečano otvorenje nastambe održano je 4. studenog, i to u okviru akcije "Hit tjedna" koju je Hypo Alpe-Adria-Banka pokrenula u povodu Svjetskog dana štednje.

Nakon uspješne suradnje sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, kada je prije nekoliko godina sponzorirala uređenje nastambe za nilske konje, Banka se odazvala i pozivu splitskog Zoološkog vrta, nadajući se da će i splitski ZOO privući brojne posjetitelje iz Dalmacije i okolnih regija te prerasti u prepoznatljivu i nezaobilaznu znamenitost Splita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara