Donald Rumsfeld obraća se Iračanima

AMERIČKI vojni radio počeo je prenositi konferencije za novinare američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda što će odsad redovito činiti u sklopu psihološke oepracije nazvane ´Commando solo´, najavio je Rumsfeld na zajedničkoj konferenciji održanoj sa zapovjednikom združenog stožera Richardom Myersom.

Pentagon je takvu odluku donio ´jer je istina važna´, kazao je Rumsfeld u Washingtonu u prisustvu stranih dopisnika.

Prijenos se obavlja od srijede putem radiotelevizijskih emisija sa specijalnih zrakoplova C-130, u sklopu psihološke operacije nazvane ´Commando solo´.

S odašiljača se od kraja prošle godine emitiraju emisije uperene protiv iračkog predsjednika Sadama Huseina u kojima se iznose stajališta Washingtona i Ujedinjenih naroda, doznaje se od američkog središnjeg vojnog zapovjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na kojim pak frekvencijama slušati te emisije Iračani mogu doznati preko letaka što ih iznad Iraka izbacuju američki i britanski vojni zrakoplovi koji obavljaju nadzor zone zabrane letenja na sjeveru i jugu Iraka.

´Svakog tjedna, general Richard Myers, zapovjednik združenog stožera i ja smo u Pentagonu pred novinarima, profesionalcima. Pokušavamo odgovoriti na njihova pitanja. Neka su teška, zajedljiva a pomažu informiranju Amerikanaca i naroda cijelog svijeta´, rekao je Rumsfeld.

Novinari ´znaju da nitko neće prijetiti njima niti njihovim obiteljima, niti će biti pretučeni ili kažnjeni´, zbog pitanja koja postavljaju. To se, međutim, ne može reći za režim Sadama Huseina koji se ´temelji na teroru, zastrašivanju i lažima´, dodao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara