DONATORSKA VEČERA ZA MOSTARSKU BOLNICU, OBEĆANO 700 TISUĆA EURA

Organizatori donatorske večeri za izgradnju bolnice u Mostaru, na kojoj su sudjelovali javni djelatnici i gospodarstvenici Hrvatske te Bosne i Hercegovine, objavili su kasno u petak navečer, da su sudionici svojim potpisima obećali uplatiti oko 700 tisuća eura za projekt.

U Mostaru se za tu prigodu u petak okupilo više od 400 istaknutih javnih djelatnika i gospodarstvenika iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a direktor Kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić posebice se obratio za pomoć ministarstvima zdravstva Republike Hrvatske i Federacije BiH.

Ministar zdravstva RH Andro Vlahušić je rekao da će hrvatska Vlada dugoročno podupirati projekte pomoći Hrvatima u BiH te dodao da će vlada ove godine s 10 milijuna kuna pomoći liječenje Hrvata iz BiH u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Ministrica obrane RH Željka Antunović je kazala da će hrvatska Vlada, u mjeri u kojoj je to moguće, pomagati opstanak Hrvata u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić, obraćajući se sudionicima skupa, neizravno je pozvao da se prikupljeni darovi za mostarsku bolnicu ne manipuliraju, istaknuvši kako ´neki nečisti duh može rastvorti i plemeniti dar´.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović, unaprijed je zahvalio svima koji pomognu gradnju mostarske bolnice, rekavši da će ona biti završena u iduće dvije godine.

Po završetku donatorske večere organizatori su kazali kako će se potencijalni donatori svojim prilozima moći i naknadno uključiti u projekt izgradnje bolnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara