Dopunjena kaznena prijava protiv bivšeg direktora Vjesnika I. Božičevića

Protiv bivšeg direktora Vjesnika i sestrinske tvrtke Vjesnikpress Ivana Božičevića policija je nadopunila kaznenu prijavu, osumnjičivši ga da je davanjem pozajmica koje nikada nisu vraćene Vjesnikpress oštetio za više od pet milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je izvijestila da je Božićević, kao direktor Vjesnik-pressa, "zlorabio položaj i prekoračio granice svojih ovlasti, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu fizičku osobu i tri pravne osobe".

Policija tvrdi da im je Božićević davao pozajmice iz namjenskih sredstava Vjesnik-pressa, zbog čega je nastala materijalna šteta od 5,036 milijuna kuna.

Najveći dio novca, gotovo četiri milijuna kuna navodno je doznačio trgovačkom društvu koje se bavi informatikom, s kojim je sklopio ugovor o isporuci i instalaciji računalne opreme, iako ono u vrijeme raspisanog natječaja nije bilo registrirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osumnjičeni je time, suprotno uredbi i postupku nabave robe, tom trgovačkom društvu pribavio znatnu imovinsku korist", tvrde u policiji.

O prvom dijelu kriminalističke obrade protiv Božićevića, koji je na čelu Vjesnika bio od 1997. do 2000., policija je izvijestila početkom lipnja prošle godine.

Uz Božićevića je tada za zlouporabe kojima je Vjesnik navodno oštećen za više od 3,2 milijuna kuna, osumnjičen još jedan poduzetnik, vlasnik tvrtke s kojom je Božićević sklopio štetne ugovore i na kojega je bez znanja nadležnih tijela krajem 1999. sačinio ugovor o prijenosu vlasništva Vjesnik-pressa.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara