Dorešić opovrgava da je telefonom uznemiravao Sunčicu Findak

BIVŠI HDZ-ov doministar prosvjete i športa Miroslav Dorešić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji opovrgnuo prošlotjedne medijske napise o tome da je, nakon puštanja iz pritvora, mobitelom prijetio Sunčici Findak s kojom je bio u izvanbračnoj vezi.

"Iz tiska sam saznao kako sam nakon puštanja iz pritvora, sa službenog mobitela nazvao Sunčicu Findak te joj zaprijetio, što je navodno ostalo snimljeno, a čuli su i njezini prijatelji iz društva", pojasnio je Dorešić dodajući kako ne posjeduje nikakav službeni mobitel institucije u kojoj je zaposlen. Stoga je od te institucije zatražio popis brojeva upućenih s fiksnog telefona iz njegove radne sobe, te doznao da je 9. siječnja, kada je sa širom obitelji boravio u Tomislavovom domu na Sljemenu, netko s njegovog telefona, na 54 sekunde, nazvao službeni mobitel HTV-ovog novinara Željka Korpara u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dorešić tvrdi da je Sunčica Findak još od 90-ih godina prijateljica sa Željkom Korparom, a tijekom prošle godine dva je mjeseca čak boravila kod njega.

Po njegovim tvrdnjama, riječ je o sprezi Sunčice Findak s nekim iz institucije u kojoj je zaposlen, a krajnji je cilj, kako kaže, da on dobije otkaz i završi u Remetincu. Stoga je podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv Sunčice Findak za kazneno djelo lažnog prijavljivanja nekog drugog kaznenog djela kao i protiv nepoznatog počinitelja koji je iz njegove sobe uputio sporni poziv.

Dorešić je boravio u pritvoru zbog prijetnji Sunčici Findak koju je neovlašteno snimao i prisluškivao, a iz pritvora je pušten sredinom prosinca prošle godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara