DORH otkrio da je Fani kupila pomorsko dobro pa joj oduzeo trećinu zemljišta

Foto: Arhiva

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO otkrilo je da je Fani Horvat na Prvoj vodi kupila 1.300 "kvadrata" pomorskog dobra, koje ne može biti predmet kupoprodaje pa je Županijskoj skupštini, koja je danas imala tematsku sjednicu na tu temu, uputilo dopis da ne moraju računati sa 1,2 milijuna eura za otkup zemljišta, već sa znatno manjom svotom.

Pomorsko dobro utvrdili u prosincu prošle godine

Fani je tri parcele od pet tisuća četvornih metara kupila 2008. godine, a granica pomorskog dobra na Prvoj vodi utvrđena je tek u prosincu prošle godine. Dotad granica pomorskog dobra nije bila upisana ni u katastru, ni u zemljišniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako predmet kupoprodaje ne može biti pomorsko dobro, Fani bi trebala ostati bez trećine terena, što dovodi u pitanje i realizaciju njenog projekta.

Državno odvjetništvo u Splitu izdalo je popodne službeno priopćenje u kojem navode da su Županiju obavijestili o novim saznanjima kako ne bi raspravljali o prvokupu pomorskog dobra, jer to po zakonu nije moguće. Oduzimanje spornog dijela terena se ne spominje.  

Inače, i dalje stoji sve na starom. Zainteresirane strane za prvokup, Županija, država, Grad moraju podnijeti tužbu, ukoliko žele doći u posjed terena Fani Horvat. Zasad zainteresiranih nema na vidiku. Državno odvjetništvo čeka odgovor Županije, hoće li oni biti zainteresirani za prvokup. Ako neće oni, uputit će se dopis Središnjem državnom uredu za državnu imovinu. Ako ni oni ne budu zainteresirani, zadnja solucija će biti Grad Split, odnosno, Željko Kerum. Od toga ne treba ništa konkretno očekivati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara