DORH započeo provjeru: I Jagodin brat će biti oduzet ocu zlostavljaču?

DORH započeo provjeru: I Jagodin brat će biti oduzet ocu zlostavljaču?

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva (Index)

NAKON što je djevojčica Jagoda svojoj psihologinji poslala pismo iz kojeg je očita njezina sumnja da i njen četverogodišnji brat Ivica trpi seksualno zlostavljanje od strane njihova oca, nadležne službe su odlučile poduzeti potrebne korake. Danas je objavljena informacija da je DORH započeo s provjerom svih informacija iz Jagodina pisma te da će nadležni Centar za socijalnu skrb učiniti sve potrebno da dječak bude zaštićen. Centar je Općinskom sudu uputio prijedlog da se četverogodišnjeg dječaka oduzme roditeljima.

Podsjetimo, djevojčici Jagodi, kojoj nakon tri godine života u udomiteljskoj obitelji prijeti povratak kući ocu silovatelju, možda će ipak izbjeći najgore. "Jagodin je slučaj šokantan i učinit ću sve što je u mojoj moći da ni u jednom trenutku ne postoji mogućnost da se vrati ocu" rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović te dodao da neće dopustiti daljnje zlostavljanje te djece.

Milinović: Učinit ćemo sve da spriječimo zlostavljanje dječaka

Prema riječima Darka Milinovića, ministra zdravstva i socijalne skrbi, nadležni centar za socijalnu skrb je poslao hitan zahtjev Općinskom sudu za produljenje Jagodina smještaja kod udomitelja.

Ministar Milinović je najavio da je prioritet njegova ministarstva sada spasiti Jagodina brata Ivicu, koji još uvijek živi kod oca zlostavljača i za kojeg je djevojčica izrazila sumnju da trpi zlostavljanje. "Apsolutno ćemo sve učiniti da istražimo i slučaj mogućeg zlostavljanja brata", obećao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Milinović je iskazao svoje uvjerenje da će sud udovoljiti zahtjevu centra te da će djevojčica Jagoda biti sigurna, ali i da će se u godinu dana razotkriti i procesuirati zlostavljanje njezina mlađeg brata.

Facebook daje podršku Jagodi

Podsjetimo, djevojčica je prije tri godine smještena u udomiteljsku obitelj jer se sumnjalo da je otac seksualno zlostavlja. Međutim, budući da je sud njezina oca oslobodio optužbe za silovanje sada devetogodišnje djevojčice, ona bi sad mogla biti vraćena nasilnom ocu.

Oca je sud oslobodio optužbe jer djevojčica tijekom suđenja nije dovoljno jasno izrekla tko ju je silovao.

Kao i u slučaju zlostavljanog dječaka u Bjelovaru, na društvenoj mreži Facebook je proradila svijest građana. Grupa imena Podrška maloj Jagodi!! Spasimo dijete od silovatelja! zasad ima 9.963 člana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara