Dorino Manzin: Gospodo urednici Večernjeg lista, sramite se!

BIVŠI predsjednik udruge Iskorak, koja se bori za prava homoseksualaca, reagirao je na brojne napise Večernjeg lista ustvrdivši kako urednici "Večernjaka" homofobni. Manzin navodi kako je ovih dana hrvatska javnost svjedok neviđenom senzacionalizmu Večernjeg lista i Slobodne Dalmacije, koji su pisali o ljetovanju skupine francuskih gay turista na Hvaru, pa dodaje kako osnova problema leži u homofobnosti urednika Večernjeg lista.

"Riječi poput "invazija", "okupacija" i "navala" samo su pokazatelj nasilne komunikacije  urednikā Večernjeg lista koji smišljaju te tragikomične naslove. Kao da pišu o vojnoj operaciji, a ne o ljetovanju." - navodi Manzin u priopćenju upućenom na redakcije hrvatskih portala, pa nabraja naslove poput "Gay skup otjerao obitelji s Hvara", "Ispad homoseksualaca na Hvaru", "Šokirani vlasnik kafića istjerao preopuštene homoseksualce"...

Bivši predsjednik Iskoraka tvrdi da "Večernji list namjerno želi isprovocirati sve dobronamjerne građane Hrvatske koji bi valjda trebali zaključiti: Eto vidite, bili smo u pravu, ipak su ti pederi grozni, dakle, ne treba im dati nikakva prava."

"Nevjerojatno je to da Večernjak izmišlja kako će skupina navijača doći tući goste i to još povezuju s izjavom biskupa Štambuka. Zaboga, pa ako imate dojavu da će netko nekoga tući - onda se o tome treba obavijestiti policija, a ne o tome pisati. Navijači Torcide nigdje se službeno nisu o tome izjasnili, ali su maliciozni urednici Večernjeg lista očito htjeli da do takvog incidenta dođe nakon njihove izmišljene priče. Prestrašno!" - piše Manzin u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manzin se pita "kako to da se "Večernjak" ne sablažnjava nad daleko većim brojem "putenih" scena s plaže Zrće koje smo mogli gledati svaki dan na televizijskim reportažama?"

"Tko zna? Možda zato što se tamo zabavljaju heteroseksualci. No, čim se skupina "pedera" poželi negdje zabaviti, Miljenko Manjkas će poslati svoje lešinare da - ako treba - i izmisle priču." -  navodi Manzin, pa dodaje kako ništa ne zamjera novinarima i novinarkama Večernjeg lista, ali mu je žao što "moraju trpjeti takav teror i što se ne mogu posvetiti pisanju o ozbiljnim temama za ovo društvo, već gube vrijeme na ovakve budalaštine."

"A urednike Večernjeg lista žalim jer očito u djetinjstvu nisu primili dovoljno ljubavi, pa sada iživljavaju svoju homofobiju i mržnju prema svemu drukčijemu. Kao građanin i čitatelj, javno ih molim: prestanite na ovaj način praviti budale od sebe jer niste ni svjesni kakvu štetu činite svojom zloćom." - zaključuje Manzin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara