Doris Košta primila niz prijetnji zbog Ivice Rajića

SPLITSKA odvjetnica Doris Košta, koja brani haaškog optuženika Ivicu Rajića, ovih dana strahuje za vlastitu sigurnost. Nedugo nakon što je njezin klijent priznao osobnu krivnju za ratne događaje u Stupnom Dolu, Košta je policiji prijavila da joj je po treći put oštećen osobni automobil.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU splitsko-dalmatnske Marine Kraljević-Gudelj, počinitelj N.N. je u noći s utorka na srijedu u Vinogradskoj ulici u Splitu oštetio brisače na prednjem vjetrobranskom staklu i ispuhao dvije stražnje gume na osobnom automobilu marke Mazda Tribute splitskih registracijskih oznaka u vlasništvu odvjetnice Doris Košte.

Glasnogovornica nam je potvrdila kako ovo nijje prvi takav slučaj koji je odvjetnica prijavila. Prije nekoliko dana Košta je našla isčupanu ručku na lijevim stražnjim vratima svog automobila. Nedugo nakon tog incidenta u javnost su procurile infomacije kako je odvjetnica po dolasku iz Haaga dobila telefonski poziv, prilikom kojeg joj je dobronamjerna osoba savjetovala da zatraži policijsku zaštitu.

Naime, mnoge osobe iz političkih krugova nisu zadovoljne što je Rajić priznao krivnju u Haagu, kao niti njezinom odvjetničkom ulogom u cijelom procesu, pa Košta itekako ima razloga za takav potez.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske u razgovoru za Index kazala je da Košta još uvijek nije zatražila striktnu zaštitu, ali da ja obavijestila policiju o svemu što joj se događa, te zatražila da policija sama odluči treba li joj takva zaštita ili ne.

Odvjetnica Košta je u razgovoru za Index potvrdila kako je nakon tri ovakva slučaja, kao i svaki drugi građanin, bila primorana obavijestiti policiju, koja će na temelju dokaza odlučiti treba li joj dodatna zaštita ili ne.

"Iako na početku nisam obraćala pozornost na stvari koje mi se događaju, određene sumnje natjerale su me da obavijestim policiju. Detalji mi govore da se ne radi o čistom huligaskom iživljavanju, već su oštećenja automobila vezana uz slučaj na kojem radim. No, je se ne bojim jer nisam ništa loše napravila. Nadzor nisam striktno zatražila, no policija će sukladno s dokazima koje posjeduje najboje procijeniti da li mi je zaštita potrebna." - za Index je kazala Doris Košta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara