Doris Pack: Dodikovo je ponašanje štetno za sve narode BiH

Doris Pack: Dodikovo je ponašanje štetno za sve narode BiH

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

DORIS PACK, zastupnica Europskog parlamenta i parlamentarna izvjestiteljica za BiH, odgovorila je čelniku bosanskohercegovačkih Srba Miloradu Dodiku "na njegove osobne uvrede", poručivši mu da je "njegovo ponašanje štetno za sve narode u BiH, uključujući i Republiku Srpsku", prenose mediji BiH.

"Klevetničko i neprimjereno ponašanje gospodina Dodika štetno je za sve narode Bosne i Hercegovine, posebice za narod Republike Srpske. Stvaranjem lažnog dojma da ja više nemam interesa za BiH, Dodik je ponovno otkrio svoje političke ciljeve: djelovati protiv svih pokušaja stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za sve narode u regiji", kazala je Pack. Izvjestiteljica za BiH dodala je da to što je preuzela dužnost predsjedateljice odbora za kulturu Europskog parlamenta i napustila dužnost predsjedateljice izaslanstva Europskog parlamenta za zemlje jugoistočne Europe "ne umanjuje njezine osjećaje prema toj regiji, koje je stekla tijekom 20-godišnjeg rada ovdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik: Hvala što nam je pravila probleme

"Koliko ja znam, ona nije zadužena za Balkan ni da se bavi BiH i u tom pogledu hvala što nam je pravila probleme, a krajnje je vrijeme da se skine s nas", rekao je Dodik prije nekoliko dana, na što je reagirala Pack.

"Ja ću i dalje biti aktivna članica izaslanstva za jugoistočnu Europu, što pokazuje i činjenica da sam u vanjskopolitičkom odboru izvjestiteljica za BiH. Stoga, neću učiniti uslugu gospodinu Dodiku da smanjim privrženost narodu Bosne i Hercegovine, uključujući i ljude za koje tvrdi da ih on predstavlja. BiH trebaju političari koji su posvećeni radu za njezinu budućnost, čak i kada to znači da će gospodin Dodik morati računati na moju prisutnost u regiji i interes za ljude koje toliko cijenim", kazala je Doris Pack.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara