Doris Pack pozvala na rasprave o promjeni daytonskog ustava

VODITELJICA izaslanstva za jugoistočnu Europu pri Europskom parlamentu Doris Pack pozvala je parlament BiH, bosanskohercegovačke medije i javnost uopće da pojačaju rasprave i razgovore o promjeni daytonskog Ustava BiH.

"Nigdje u svijetu ne postoji ovakva država kao što je BiH", rekla je Doris Pack u utorak navečer u emisiji "Fakta" Televizije BiH.

Po njezinim riječima, Bosna i Hercegovina ovakva kakva jest - s deset županijskih vlada u Federaciji BiH, s dvije entitetske i jednom vladom na državnoj razini - ne može ući u EU. Dodala je kako BiH ne može ući u Europsku uniju s visokim predstavnikom međunarodne zajednice, te ako nisu uhićeni optuženici za ratne zločine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daytonski sporazum je završio rat, ali nije dao dobar temelj za funkcionalnu državu BiH", rekla je Pack.

Na upit kako komentira podijeljena mišljenja unutar Europske unije o promjeni Daytonskog sporazuma Doris Pack je kazala da "Europska unija ima mnogo drugih problema u regiji među kojima su problem Srbije i Crne Gore, te problem Kosova".

Potkraj 2003. godine Doris Pack je sa skupinom europskih parlamentaraca (Tadeuszom Mazovieckim, Hansom Koschnikom...) posebnom Peticijom zatražila dogradnju, odnosno izmjene Daytonskog sporazuma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara