Doris Pack pozvala na ujedinjenje Mostara

PREDSJEDNICA izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack upozorila je u četvrtak u Mostaru kako je krajnje vrijeme da se taj grad ujedini te je optužila lokalne političare da se protive njegovu ujedinjenju.

Pack je u četvrtak navečer doputovala sa skupinom zastupnika Europskog parlamenta u Mostar kako bi s mjesnim hrvatskim i bošnjačkim dužnosnicima razgovarala o nužnosti o ujedinjenju toga grada.

"U vrijeme kada se Hrvatska prijavila za članstvo u Europsku uniju sada bi Bosna i Hercegovina trebala poduzeti inicijative za svoje ujedinjenje, a posebice za ujedinjenje Mostara", izjavila je novinarima Doris Pack.

Po njenim riječima, ujedinjenje BiH i Mostara je temelj za ulazak u Europu, a dolazak izaslanstva Europskog parlamenta u Mostar je simbolički poticaj naporima za ujedinjenje Mostara i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit treba li mijenjati Daytonski sporazum po kojem je BiH ustrojena u dva entiteta i tri konstitutivna naroda Doris Pack je priznala kako Daytonski sporazum "nije baš najbolji instrument za život u miru", ali je i upozorila kako bi totalna promjena tog Sporazuma "bila vrlo problematična".

Po njenom mišljenju unutar okvira Daytonskog sporazuma postoje brojne mogućnosti da se stvari, kako se izrazila, učine boljim.

(Hina) pg br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara