Doris Pack u posjetu Vojvodini

Voditeljica izaslanstva Europskog parlamenta Doris Pack u subotu je u Subotici započela trodnevni posjet Vojvodini i Srbiji čiji je cilj utvrditi postoje li još etnički motivirani incidenti u pokrajini i što su srbijanske vlasti poduzele na njihovom sprječavanju. L

"Naša je zadaća utvrditi što se ovdje događa, došli smo vidjeti je li ovo nešto što se može zaustaviti ili je to opća klima u Srbiji. Ako je to opća klima, onda je to jako opasno za Srbiju", izjavila je Doris Pack obraćajući se novinarima.

Voditeljica izaslanstva Europskog parlamenta je navela kako bi jedno od rješenja sprječavanja međunacionalnih incidenata bilo i uključivanje pripadnika nacionalnih manjina u policiju.

Tijekom boravka u Subotici Doris Pack je među ostalima razgovarala sa žrtvama prošlogodišnjih incidenata, liderima hrvatske i mađarske zajednice, predstavnicima njihovih zastupničkih tijela, kao i predstavnicima crkava koje djeluju u Vojvodini.

Nakon obilaska oskvrnutih grobova na katoličkom groblju u Subotici i mjestu Senta, Doris Pack će u pratnji suradnika posjetiti Novi Sad, a posljednjeg dana boravka u Srbiji i Beograd.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Europskog parlamenta na temu međunacionalnih incidenata razgovarat će i s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

U Vojvodini se prošle godine dogodilo više desetina incidenata u kojima su na meti izgrednika bila vjerska i nacionalna obilježja nacionalnih manjina.

Među etničkim skupinama koje su bile izložene provokacijama bili su i Hrvati u Vojvodini.

(Hina) xjsta ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara