Doseljeni Hrvati iz Drvara mogli bi se trajno naseliti na drniškom području

SVIH 25 obitelji bosansko-hercegovačkih Hrvata izbjeglih lani u ožujku iz Drvara, a danas privremeno smještenih u barake u Golubiću, moglo bi se trajno naseliti na drniškom području, naglašeno je danas u razgovoru predstavnika Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara s drniškim gradonačelnikom Antom Dželalijom.

Grad Drniš voljan je dati besplatno građevno zemljište na nekoliko predjela predviđenih za individualnu stambenu gradnju u gradu i okolnim selima, rekao je drniški gradonačelnik u razgovoru s predsjednikom i dopredsjednikom Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara Nikolom Gvozdenovićem i Željkom Martinovićem.

Dogovoreno je da će zahtjev za trajan smještaj na drniškom području, koje pripada drugoj skupini područja posebne državne skrbi, biti poslan Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva koje bi im trebalo osigurati građevni materijal. Također će zatražiti zajednički razgovor predstavnika Ministarstva, grada Drniša i Udruge.

Gvozdenović je, istaknuvši kako im je dosta lutanja, dodao kako su se gotovo sve obitelji, s ukupno 87 članova, od toga 37 djece uglavnom predškolske dobi i osnovaca, izbjegavši u ratu iz više mjesta u središnjoj Bosni, do sada selile sedam do 10 puta. ´Odlučile su trajno ostati u Hrvatskoj i sada, kad su dobili domovnice i druge isprave za trajan ostanak, žele napokon živjeti životom dostojnim čovjeka´, rekao je Gvozdenović.

Predstavnici Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara također su naglasili da bi se sami pobrinuli za radna mjesta kad bi dobili krov nad glavom. Ujedno su zahvalili svim darovateljima i ljudima dobre volje koji im pomažu u Golubiću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara