Dostojna konkurencija Kosorici: Ona ne može naći pastire, Srbi ne mogu naći grobare

Ilustracija: AFP

IDEJA premijerke Kosor o masovnom zapošljavanju pastira, dobila je dostojnu konkurenciju u srpskoj tvrtki Info spomenik koja za posao grobara traži - nevjerojatnih 13 tisuća ljudi! Savjetnik direktora tvrtke Đurica Danikov Vorgić šokiran je malim interesom za posao pranja spomenika, održavanja zelenila i čišćenja snijega.

"Radnici koje tražimo za mene su suho zlato, bez njih nema posla. Ne krivim njih što se ne javljaju, uvjeren sam da ne znaju za ovaj oglas, krivim državu koja mi ne pomaže da nađem radnu snagu", požalio se Vorgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Press, u dva tjedna se za posao grobara prijavilo samo osam ljudi, iako im je ponuđeno oko 250 eura plaće, dok bi menadžeri za održavanje kamera na grobljima inkasirali 300 eura.

U zrenjaninskoj grobarskoj tvrtki su očajni jer traže radnike starije od pedeset godina, koji imaju minimalne šanse da će im netko ponuditi ikakav posao, a pogotovo ne onaj sa solidnom plaćom za srpske prilike. "Poslao sam mejlove na 33 adrese, kao da nitko nije vidio broj od 13 tisuća! Neću od države tražiti subvencije, samo tražim radnike i to hitno", poziva Vorgić. U pozivu nije navedeno moraju li novozaposleni biti državljani Srbije, osim što je poznato da traže 76 grobarskih menadžera koji bi vodili ogranke tvrtke u isto toliko srpskih općina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara