dov imenovao deset zamjenika županijskih i sedam općinskih državnih odvjetnika

Državnoodvjetničko vijeće (DOV) imenovalo je danas deset zamjenika županijskih državnih odvjetnika u Osijeku, Slavonskom Brodu, Rijeci i Zagrebu, te sedam zamjenika općinskih državnih odvjetnika u Đakovu, Koprivnici, Osijeku, Slavonskom Brodu i Valpovu.

Najviše novih zamjenika županijskog državnog odvjetnika, njih petero, imenovano je u Zagrebu.

Osim vršiteljice dužnosti zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Branke Piščević-Nadu, svojih pet kandidata članovima DOV-a predložio je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Među 14 kandidata koji su se prijavili na natječaj za pet slobodnih mjesta Bajić je posebno izdvojio dvoje kandidata koji trenutno ne rade u državnom odvjetništvu, a svojim bi iskustvom, sposobnostima i pravnim znanjem, kako je rekao, uvelike pridonijeli radu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Riječ je o bivšem tužitelju i istražnom sucu, a sada odvjetniku Slobodanu Šašiću i pravnoj stručnjakinji Radmili Sučević, trenutno zaposlenoj u Udruzi za zaštitu ženskih prava BaBe.

Članovi DOV-a prihvatili su Bajićeve prijedloge, a osim Šašića i Radmile Sučević, imenovali su i dosadašnje zamjenice zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika Gordanu Haraminu-Hranilović, Danijelu Paić i Vlastu Meglić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zamjenika osječkog županijskog državnog odvjetnika imenovani su Anica Dumančić i Miroslav Kraljević, koji trenutno obnaša dužnost općinskog državnog odvjetnika u Belom Manastiru, dok je sadašnja općinska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu Mirela Šmital imenovana zamjenicom županijskog državnog odvjetnika u istom gradu.

Iz Općinskog u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci premještene su Tatjana Čarapić i Stela Pezić-Mišović, čime je, po riječima riječkog županijskog državnog odvjetnika Drage Marincela, to tužiteljstvo popunilo sva slobodna mjesta.

Za zamjenike općinskog državnog odvjetnika u Koprivnici imenovani su Marijana Križanec-Evačić i Ivanka Švegelj, a u Slavonskom Brodu Sibila Raumberger i Gabrijel Zovak. Željko Filaković imenovan je zamjenikom općinskog državnog odvjetnika u Đakovu, dok su Vinko Pejić i Darko Dodig imenovani na iste dužnosti u Osijeku i Valpovu.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara