Doživotni zatvor Britancu koji je nasmrt izbo svoju kćer i mrtvu je vozio devet sati

Doživotni zatvor Britancu koji je nasmrt izbo svoju kćer i mrtvu je vozio devet sati

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

NA DOŽIVOTNI zatvor je danas osuđen 48-godišnji Britanac Gary Fisher koji je svoju 17-godišnju kćer Sashu Jones lovačkim nožem nasmrt izbo te je devet sati vozio u svome automobilu.

Otac je tvrdio da je ubio kćer zato što joj je, nakon silovanja, želio skratiti muke. Nakon ubojstva je kćer zamotao u pokrivač, stavio je krvavu na sjedalo svoje Ford Fieste te vozio punih devet sati. U jednome se trenutku čak provezao i pokraj automobila u kojem je bila Sashina majka Jayne Jones, piše Daily Mail. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadao joj 22 ubodne rane

Majka je ubrzo prijavila nestanak svoje kćeri te je policija krenula u potragu za Fordom i uspjela zaustaviti oca ubojicu. Kada je pronađena, Sasha je na rukama imala rane jer se branila od očeva napada lovačkim nožem. Fisher je tvrdio kako se sa kćeri dogovorio da je ubije jer se nije mogla pomiriti s činjenicom da je u 14. godini silovana.

No, sudac Lloyd Jones nije povjerovao toj priči. "Tvrdite da ste je ubili kao čin milosrđa, a to je obična laž", kazao je sudac te dodao kako je ovo bilo vrlo brutalno ubojstvo. Fisher je nakon izricanja kazne zahvalio sucu zato što mu je odredio da mora provesti najmanje 20 godina u zatvoru prije nego što uloži zahtjev za pomilovanjem. Fisher je 2. kolovoza prošle godine iz majčina doma u Cardiganu pokupio Sashu te joj lovačkim nožem zadao 22 ubodne rane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara