Dr. Ante Kutle odbacio optužbe o korupciji i netransparantnoj podjeli novca

PREDSJEDNIK Pokreta prijatelja prirode "Lijepa naša" dr. Ante Kutle ocijenio je danas neosnovanima optužbe o korupciji i netransparentnoj dodjeli državnog novca udrugama u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac razriješio je prije dva dana članove Povjerenstva za provedbu natječaja za financiranje projekata udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja, među kojima je bio i dr. Kutle, jer je utvrđeno da su neki članovi bili u sukobu interesa, odnosno da su dali velike svote svojim matičnim udrugama.

"Ništa nije sporno u dodjeli novca, a ako je netko prekoračio granice novca to nismo mi, vanjski suradnici", izjavio je Kutle na konferenciji za novinare. Napomenuo je kako nije bio na sjednici Povjerenstva kada se raspravljalo o dodjeli sredstava pokretu "Lijepa naša".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je pokretu dodijeljeno 250 tisuća kuna, što je svota koja se nalazi u granicama koje dozvoljavaju dodjelu najviše 350 tisuća kuna za projekte, rekao je.

Ministrove istupe u medijima dr. Kutle je ocijenio "nemoćnima i konfuznima", podsjetivši kako je upravo ministar potpisao prijedlog Povjerenstva o dodjeli novca za projekte udruga.

Povjerenstvo je za razne projekte dodijelilo ukupno 6,2 milijuna kuna, a njegov je predsjednik državni tajnik za osnovno obrazovanje Ministarstva znanosti Nevio Šetić, kazao je, uz ostalo, na konferenciji dr. Ante Kutle.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara