Dr. Kuvačić protuzakonito šef rodilišta u dvije države?

PREDSTOJNIK rodilišta Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu Ivan Kuvačić pojavio se jučer na konferenciji za novinare u Mostaru kao šef njihova bolničkog Odjela za ginekologiju i porodništvo.

Iako je to protivno radnim i zdravstvenim propisima, Kuvačić se tako prokazao kao osoba koja obavlja istu funkciju u Hrvatskoj i BiH. Cijela situacija je doživjela zaplet kada se pojavio na konferenciji za tisak KB-a Mostar, gdje je u funkciji šefa Odjela za ginekologiju i porodništvo branio bolnicu u slučaju smrti bebe koja je uzburkala bosansko-hercegovačke medije i javnost.

Slobodna Dalmacija od ministarstva zdravstva i socijalne skrbi doznaje kako mu nije odobren nikakav oblik angažmana u BiH, te da će zatražiti očitovanje ravnatelja KBC-a Zagreb Željka Reinera.

U KB-u Mostar osporavaju tvrdnje da je profesor Kuvačić voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo, te navode da se radi o "pogrešci".

No, to je kontradiktorno pozivu za konferenciju koji je poslan svim medijima u BiH, a na kojem jasno piše da će na presici govoriti voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo KB-a Mostar prof. dr. sc. Ivan Kuvačić.

Ministar zdravstva Neven Ljubičić prvo je bio zatečen cijelim slučajem, da bi potom izjavio da je provjerio i sukladno tome demantirao novinske napise.

E.A.J.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara