Dr. Reiner u europskom komitetu za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

PREDSJEDNIK Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i ravnatelja Kliničkog bolničkog centra, prof. dr. sc. Željko Reiner, izabran je na europskom summitu o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u Parizu, za jednog od osam članova Zajedničkog komiteta europskih znanstvenih i stručnih društava za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, priopćeno je jutros iz Hrvatskog društva za aterosklerozu.

Taj komitet, koji predstavlja nekoliko stotina tisuća europskih liječnika (kardiologe, dijabetologe, liječnike opće i obiteljske medicine itd.), donosi svakih nekoliko godina glavne smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, nadzire njihovu primjenu i koordinira svekolike aktivnosti na prevenciji infarkta srca, koronarne bolesti srca, moždanog udara i sličnih bolesti u Europi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor prof. dr. Željka Reinera za člana Zajedničkog komiteta europskih znanstvenih i stručnih društava za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, ujedno je značajno priznanje hrvatskoj medicini, ističe se u priopćenju Hrvatskog društva za aterosklerozu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara