Dr. Vrcu i kolega optužio za ubojstva pacijenata

DOKTOR Anđelko Vrce ispada da je kriv za smrt dvoje pacijenata u 2005. godini, teško stanje i komu još jednog pacijenta, krivu dijagnozu pacijentice Ruže Kolić, ali i pogrešno liječenje Helene Klaić. To je obznanio doktor Željko Klisović sa Odjela za neurologiju KB Dubrava i to na konferenciji za novinare na koju je naprasno upao.

Prekinuvši Milana Kujundžića, ravnatelja bolnice, koji je baš u tim trenutcima izlagao i odgovarao na novinarske upite vezano za spornog liječnika, Klisović je unaprijed presudio svojem kolegi Vrci objasnivši kako  za razliku od njega "ostale kolege o tome samo šute".

Vrcine podređene liječnike na šutnju natjerao ravnatelj Kujundžić

"Čak su i potpisali izjavu da su smjenu šefa odjela predložili zbog loše organizacije posla, a ne njegovih liječničkih pogrešaka", pojasnio je Klisović dodajući da su njegovi suradnici odustali od svojih prvotnih razloga za smjenu Vrce jer ih je na to natjerao sam ravnatelj bolnice.

Podsjećamo, još je 30. svibnja ove godine devet liječnika sa Odjela za neurologiju potpisalo peticiju radi smjene doktora Vrce, dok danas svojeg šefa prozivaju zbog navodne nesposobnosti u organizaciji posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se tri godina po bolničkim hodnicima naklapa o umiranju pacijenata

"Ja se nikog ne bojim, financijski sam neovisan i ne ucjenjuju me plaćom u ovoj bolnici kao njih", upozorio je Klisović nastavivši kako mu je već dosta toga da se već tri godine samo naklapa po bolničkih hodnicima o umiranju pacijenata, kao i o novoj Vrcinoj anatomiji, a da se pritom ništa nije poduzelo.

Informacije o liječnicima-ubojicama unose nemir među građane

Ravnatelj Kujundžić obraćajući se novinarima poručio je da treba ipak pričekati kraj istrage. "Onda ćemo znati više informacija. No, šteta je već počinjena, najviše za hrvatske građane i to informacijama o 'liječnicima-ubojicama', što unosi nemir među ljude i prije potvrde službene istrage", kazao je Kujundžić.

Dopustio je Klisoviću pravo na mišljenje, a i najavio da će karton svakog bolesnika, kojeg je Vrce liječio, biti pomno proučen.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara