Dragan Kovačević protiv sučeljavanja u Otvorenom

U VEČERAŠNJOJ emisiji Otvoreno HTV-a kandidati za predsjednika SDP-a, Zoran Milanović, Davorko Vidović i Dragan Kovačević sučelit će se pred nacionalnim auditorijem, sa čime Kovačević nije zadovoljan.

Na današnjoj novinskoj konferenciji Kovačević je izrazio žaljenje što se nisu sučelili pred delegatima u četiri najveća regionalna centra (Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu) te što nije zaživjela demokratska praksa javnog predstavljanja i sučeljavanja svih kandidata.

"Ispričavam se slušateljima svih radio postaja i gledateljima ostalih televizija, jer neće biti u ravnopravnom položaju. Nisam siguran da će svi delegati u 22:30 sati biti pred televizorima. Neki stariji delegati će vjerojatno i zaspati do tada, jer je to ipak jedan kasniji termin", rekao je Kovačević.

Napomenuo je da se ne boji sučeljavanja, ali smatra da je sučeljavanje trebalo napraviti unutar njihovih zidova, jer su izbori za predsjednika stranke unutarstranačka stvar.

"Treba li Hrvatskoj još jedan Sanader?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je rekao kako je na terenu čuo niz pitanja članova stranke i ostalih građana na koja sadašnje rukovodstvo SDP-a ne daje odgovor: "Zašto SDP nije ostao na vlasti, tko je izgubio dobivene izbore, treba li Hrvatskoj još jedan Sanader i treba li SDP-u autoritarni vođa, gdje je nestao SDP-ov gospodarski program i vodeći stručnjaci koji su ga napravili te tko će odgovarati za mogući poraz SDP-a na lokalnim izborima". Kovačević želi da si delegati ista ta pitanja postave na izbornoj konvenciji prije zaokruživanja imena kandidata.

Kaže da na terenu postoji priča kako je SDP pobjednik, što nije u skladu s realnošću.

"Oni pojedinci koji su ušli u Sabor možda i jesu pobjednici, jer je ista plaća za saborske zastupnike pozicije i opozicije. No, to nije dovoljno. Društvo traži pobjednički mentalitet i pobjedu SDP-a", poručio je Kovačević.

D.M.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara