Dragutin Bauman novi predsjednik odbora vjerovnika sisačke Željezare

Sisačko Gradsko poglavarstvo danas je na zatvorenoj sjednici za novog člana i predsjednika Odbora vjerovnika Željezare Sisak d.d. u stečaju izabralo zaposlenika željezarine Službe marketinga, inženjera kemije Dragutina Baumana.

Dosadašnji predstavnik Grada Siska u Odboru vjerovnika i predsjednik tog odbora Damir Borić, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Siska, razriješen je te dužnosti na vlastiti zahtjev iz osobnih razloga, uz zaključak Gradskog poglavarstva da je u Odboru vjerovnika odgovorno zastupao interese Grada Siska i pridonio opstanku Željezare Sisak i njezinih 1700 radnika.

Bauman je cijeli radni vijek proveo u Željezari Sisak na raznim stručnim poslovima i, kako je rekao, s tugom je pratio sve što se sa željezarom događalo proteklih godina.

Uvjeren da željezara ima šanse za opstanak i daljnji rad, Bauman pozdravlja najnovija bankovna jamstva, koja je dostavio ruski ´Mečelj´, i zauzima se da proizvodnja počne što prije.

Očekuje da i on s čekanja bude pozvan na posao u željezaru gdje će, kako se nada, dočekati mirovinu.

Novi je predsjednik Odbora vjerovnika Željezare Sisak d.d. u stečaju i glasnogovornik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, koja u devet udruga okuplja oko 8700 članova.

Grad Sisak je od 1996. godine do sada Željezari Sisak otpisao dug za komunalnu naknadu od 105 tisuća kuna ili iznos jednogodišnjeg gradskog proračuna, a na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća novi je vlasnik željezare, tvrtka ´Mečelj Željezara´ d.o.o. Sisak, oslobođena plaćanja komunalne naknade i poreza na tvrtku, pod uvjetom da ispunjava obaveze iz kupoprodajnog ugovora, čime je Grad Sisak dao znatan doprinos sanaciji i opstanku željezare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara