Dragutin Lesar: Lažeš, Sanaderu!

NA SVOM blogu drlesar.bloger.hr saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke Dragutin Lesar razotkriva sve laži iza Sanaderove izjave da su gradovi u prva dva mjeseca ove godine ostvarili veće prihode od poreza na dohodak nego prošle, te da je to rezultat decentralizacije koju je provela Vlada.

Lesar tvrdi kako je nemoguće na osnovu dva mjeseca zaključiti da je centralizacija dala pozitivne učinke, pogotovo zato što je porez na dohodak redovni mjesečni prihod koji nema sezonska odstupanja, te će prave učinke decentralizacije biti moguće utvrditi tek na kraju godine kad se uplati porez na dobit po završnim računima.

Dalje se navodi kako je Sander prešutio ukidanje odredbe zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave porezom na neobrađeno poljoprivredno zemljište, neizgrađeno građevinsko zemljište i neiskorištene poduzetničke nekretnine, te da se u narednim mjesecima na temelju poreznih prijava vrši povrat poreza koji od sada u cijelosti ide na teret općina, gradova i županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno tome, pravi će se učinci decentralizacije moći odrediti tek na kraju godine kad budu dostupni točni podaci o uplaćenom porezu na dohodak i dobit i lokalnim porezima.

Ovaj, i sve ostale komentare Dragutina Lesara pročitajte na drlesar.bloger.hr.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara