Dragutin Lesar na Blogeru poručuje Sanaderu i njegovoj Vladi: Nebu išlo!

OBRADA aktualnih tema poput tzv. "rukometnog zakona" koji je ponukao premijera Ivu Sanadera da prvog čovjeka Zagreba, Milana Bandića prozove za "kukavičluk", imenovanje Upravnog vijeća Hine, afera "Verona", smjena bivše predstojnice Vladina Ureda za udruge Jadranke Cigelj, i "izborni cirkus" kojemu će Hrvatska uskoro svjedočiti, neke su od tema koje na svom blogu drlesar.bloger.hr obrađuje zastupnik Hrvatske narodne stranke u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar.

"Nebu išlo!" - poruka je koju Lesar u samom naslovu svog bloga šalje svojim čitateljima, dok se u postovima na tapeti njegove tipkovnice našao uglavnom premijer Sanader i njegovi postupci.

"Putuje (Sanader) i u Veronu, na operu. Državnim zrakoplovom. Sasvim slučajno društvo mu prave njegova supruga i Žužul. Nakon pojave fotografija iz Verone javnost pita tko je platio račune? Na zahtjev Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa umjesto računa, Sanaderova tajnica ih pismom obavještava da je naš premijer u Veronu putovao službeno jer je dobio pozivnicu. I to pisamce zadovoljilo je Leku i ostale članove povjerenstva. Vjerodostojno!" - piše Lesar na svom blogu o aferi Verona, dotaknuvši se u nastavku i premijerovih skupocjenih satova.

"Ni do danas javnost nije saznala koliko skupocjenih satova šjor Ivo ima, niti kada i kako je do njih došao. Nije poznato ni to kada i gdje je platio carinu na te satove kada ih je unosio u Hrvatsku. Jedino što se zna je to da ih u imovinsku karticu nije unio jer u obrascu nije našao rubliku "kolekcija Sanaderovih satova". Vjerodostojno!" - piše "zastupnički bloger".

Zatupnik se u svom blogu dotiče i nedavne smjene Jadranke Cigelj s mjesta predstojnice Vladina Ureda za udruge, pa kaže kako je "sreća da u Hrvatskoj imamo novinare pa je gospođa Cigelj o svojoj smjeni saznala od njih", budući da je nakon Kosoričina prijedloga premijeru za hitnom smjenom Jadranke Cigelj "sve išlo tako brzo da ni Kosorica ni Sanader nisu prije smjene stigli o tome obavjestiti Cigeljicu", piše Lesar. 

Osim "vjerodostojnosti Vlade na Sanaderov način", Lesar se na svom blogu osvrnuo i na Zakon o Državnom izbornom povjerenstvu, donesen od strane Hrvatskog sabora.

"Do današnjeg dana Državno izborno povjerenstvo još nije ustrojeno. Usprkos tome što je prošlo više od 300 dana od donošenja zakona, usprkos činjenici da je Vlada obrazložila donošenje ovog zakona usklađivanjem s pravnom regulativom Europske unije, predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavljuje promjene ovog zakona i "vraćanje na staro". Nevjerojatno!" - piše Lesar, koji smatra kako Vlada nesposobnost izbora članova i konstituiranja DIP-a želi gurnuti ispod tepiha najavljenom promjenom zakona koje idu u smjeru "povratka na staro".

"Nije loša vlast koja svoju nesposobnost skriva na sve moguće (najčešće banalne) načine, nego je loš zakon. Dakle treba mijenjati zakon umjesto nesposobne vlasti, koja sama sebi skače u usta". - zaključuje Dragutin Lesar u svom posljednjem postu.

Blog zastupnika Hrvatske narodne stranke u Hrvatskom saboru Dragutina Lesara možete pročitati na drlesar.bloger.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara