Drama u Banovini: Svagušu čeka napisana i ovjerena ostavka

Foto: Hajduk.hr

U BANOVINI danas prava drama. Kerum i Nevenka iščekuju Joška Svagušu. Sve je već pripremljeno. Ostavka na mjesto gradskog vijećnika je napisana i ovjerena kod javnog bilježnika. Jedino što nedostaje Svagijev potpis. Hoće li se pojaviti?

Svaguša više ne govori!

"Pustite me. Više ništa ne govorim", bilo je sve što se od Svaguše moglo dobiti iza podneva. Nije nam htio kazati hoće li dati ostavku kao gradski vijećnik, nije htio uopće razgovarati. Što sad?

Svađa Keruma i Svaguše dovukla je u Grad Split najnoviju političku krizu. Rad Gradskog vijeća posljednja dva mjeseca je paraliziran, jer se nije znalo hoće li Svagi za ili protiv Keruma. Jučer se moglo čuti kako će sjednica Gradskog vijeća ipak biti zakazana za 25. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum je svakako podrazumijevao i rješenje problema Svaguša. Kerum očito nije siguran hoće li uspjeti iskontrolirati situaciju premda se nikakve epohalne odluke ne očekuju na idućoj sjednici Vijeća, koje bi tematski trebalo raspravljati o Prvoj vodi i restoranu Fani Horvat, ali i odlučiti o promjeni na čelu Galerije umjetnina. 

Vraćanje dugova, vraćanje mandata...

Svaguša i Kerum zakrvili su jedan protiv drugoga uoči prodaje Ibričića i Strinića. Premda su u javnost obojica plasirali izjave pomirljivog tona, prava je istina da Vijeće nije sazivano, otkako je Svaguša potkraj prošle godine predao zahtjev za aktivaciju svog mandata u Gradskom vijeću, nakon što je onako brutalno i bez obrazloženja potjeran iz Hajduka.

Odnos sa Kerumom svakako problematizira i nagomilani dug od nekih 600 tisuća eura. Svaguša je ultimativno inzistirao da Kerum vrati što je ostao dužan, ovaj mu je, pak, priprijetio da će istjerati Bobis iz gradskih prostora... Svakako nije pomoglo ni što je Fani stavila Svagija visoko na svoju "shit" listu. 

Svagušin potpis na ostavku gradskog vijećnika svakako bi pridonio raspletu krize. Samo što Svagija nema. Nije se valjda predomislio?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara