Drama u Pakistanu: Napadnut vojni stožer, ubijeno 19 ljudi, vojska oslobodila taoce

Drama u Pakistanu: Napadnut vojni stožer, ubijeno 19 ljudi, vojska oslobodila taoce

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

PRAVA drama odvijala se u Pakistanu kad je skupina militanata obučenih u vojnike napala sjedište pakistanske vojske, ubila 19 osoba, a 45 ih je uzeto za taoce koji su kasnije oslobođeni u spasilačkoj akciji.

Visok stupanj pripravnosti bio je oglašen među snagama sigurnosti u svim većim pakistanskim gradovima dok nije završila 22-satna drama, treća ovoga tjedna u sukobu pakistanske vojske i militanata.

Odgovornost za napade još nitko nije preuzeo, iako su Talibani takve akcije najavili nakon što je vojska obznanila svoje planove o napadu na talibansko uporište u južnom Waziristanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći pobunjenički napad ovoga tjedna

Sve je počelo kad su militanti u vojničkim uniformama i vozilu sa službenim oznakama napali sjedište pakistanske vojske u Rawalpindiju. Intenzivna pucnjava trajala je 45 minuta pri čemu je ubijeno nekoliko vojnika i pet militanata. Preostala četiri preživjela militanta odvela su taoce u obližnju zgradu.

Vojska je zatvorila područje pa su nakon nekoliko sati pakistanski komandosi napali zgradu i izveli operaciju oslobađanja taoca. Ubijena su tri taoca, dva vojnika i preostala četiri militanta dok je peti, vođa skupine, uhvaćen i odveden u bolnicu

Radi se o trećem takvom napadu ovoga tjedna, nakon što je i ponedjeljak bombaš samoubojica prerušen u vojnika ubio petero zaposlenika u zgradi Ujedinjenih naroda. U petak je pak bomba u središtu Peshawara usmrtila 53 osobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara