Drama u Splitu: Policajac sa sedam metaka usmrtio napadača s nožem

Drama u Splitu: Policajac sa sedam metaka usmrtio napadača s nožem

U SRIJEDU oko 14 sati u splitskom kafiću Whiskey policajac Prve policijske postaje ubio je u samoobrani 27-godišnjeg Franu Čaljkušića koji je pijan ubo nožem u nogu drugog policajca.

Prema izjavama svjedoka Čaljkušić se od jutra nalazio u kafiću, koji je u vlasništvu njegovog strica, konzumirajući alkoholna pića.

Oko 13.30 sati počeo je nekontrolirano vikati i razbijati inventar, te je istjerao goste i svo osoblje kafića. Kada ga ni stric nije mogao smiriti, pozvana je policija.

Kada su policajci ušli u kafić Čaljkušić je jednog napao nožem i ozlijedio mu nogu. Tada je nasrnuo na drugog policajca koji je pucao na njega. Prema izjavama svjedoka policajac mu je prvo pucao u noge, ali je Čaljkušić nastavio nasrtati na njega pa je policajac opalio još nekoliko metaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim podacima, Večernji list piše da je Čaljkušić zadobio sedam ustrijelnih rana, i niti jedna nije u noge, već su dvije na prsima, četiri u trbuh i jedna na nadlaktici.

Glasnogovornica splitske policije Tina Disopra kaže kako će se, kao i obično u ovakvim slučajevima, u MUP-u ovim slučajem pozabaviti posebna komisija koja bi trebala razmotriti opravdanost upotrebe vatrenog oružja.
   
Frane Čaljkušić u ožujku 1999. godine ubio je svojeg prijatelja Miroslava Lazića, te zapalio njegov mercedes. Tijekom suđenja utvrđeno je da je neuračunljiv, pa je poslan na psihijatrijsko liječenje, odakle je navodno pušten prije tri dana.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara