Drandić o razlozima višemjesečnog nesazivanja pulskog gradskog vijeća

PREDSJEDNIK pulskog IDS-a Valter Drandić održao je danas konferenciju za novinare u povodu višemjesečnog nesazivanja sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je ustvrdio da Pulom vlada koalicija IDF-a, SDP-a i HDZ-a.

Drandić je ustvrdio da predsjednik pulskog vijeća Livio Bolković (SDP) oteže sa sazivanjem nove sjednice zato što, nakon odlaska nezavisnog gradskog vijećnika Borisa Šurana na dužnost tajnika veleposlanstva RH u Indiji, vladajuća većina ne može donijeti ni jednu odluku bez potpore HDZ-a.

"Tijesna većina u pulskom Gradskom vijeću, okrnjena Šuranovim odlaskom, sada će i formalno ovisiti o glasu vijećnice HDZ-a," rekao je Drandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradski vijećnici bi na toj sjednici, među ostalim, trebali raspraviti i izvješće o šestomjesečnom izvršenju gradskog proračuna.

"To je pitanje s kojim jedna gradska vlast izlazi pred sud javnosti i podastire rezultate svog rada. Pulski vijećnici nažalost još nisu dobili priliku o tome raspravljati i to je samo još jedan od niza slučajeva u gradu u kojemu se već više od dvije godine zaboravlja na demokraciju", zaključio je Drandić.

Boris Šuran ušao je u pulsko Gradsko vijeće s liste IDS-a da bi u ožujku 2002. godine s još dvojicom stranačkih kolega napustio stranku i priključio se tzv. Listi za Pulu, koja je okupila vijećnike iz više stranaka: IDF-a, SDP-a, te jednu vijećnicu HDZ-a.

U svibnju ove godine Ministarstvo vanjskih poslova imenovalo je Šurana tajnikom hrvatskog veleposlanstva u Indiji, a prilikom nedavnog odlaska na novu dužnost on nije dao ostavku na mjesto vijećnika i vratio mandat IDS-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara