Dražen Budiša: Hoću u Sabor, neću u Vladu

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

DRAŽEN BUDIŠA boravi danas u Splitu. Na rivi je agitirao za HSLS-ovu peticiju za beneficije kod prvog zapošljavanja. Drži da je nezaposlenost najveći problem i da bi ova mjera svakako olakšala iznimno tešku situaciju, za koju je kriv HDZ pa bi zbog toga morali snositi konzekvence.

Pitali su ga novinari, ima li ambicija za novu Vladu. "Nemam. Vidim se kao saborski zastupnik, želio bih da se moj glas čuje, ali ne više od toga", kazao je Budiša.

Komentirajući svoj ponovni ulazak u politiku i kritike da je već dosta puta odlazio, Budiša je rekao: "Nekima bi bilo bolje da u politiku nikad nisu ni ušli.

Izmijenile se okolnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanader me svojedobno porazio u 10. izbornoj jedinici, no sad su se okolnosti posve izmijenile, nakon što je postalo vidljivo ono što je bilo skriveno. Očekujem da će građani sada drukčije glasovati", kazao je Budiša.

Novinare je zanimalo i da Budiša kaže koju o nezavidnoj situaciji u kojoj se našao splitski HSLS, kojeg u lokalnoj politici nema, a nekada su čak imali i gradonačelnike.

"Evo primjer Novske, prije koji dan su bili izbori za mjesne odbore, tamo je HSLS drugi po snazi, jači smo i od Kukuriku koalicije, a prije toga nas četiri godine nije bilo na izborima. U Splitu smo u zadnje vrijeme bili loši, ali HSLS je sad konsolidiran i dobro se radi", kazao je Budiša.

Buličić se nije snašao?!

Ništa ne zna o odlasku bivšeg HSLS-ovog gradonačelnika Miroslava Buličića. Pa je zato uskočila šefica splitskog ogranka Ljiljana Vidučić. "Kolega je sam otišao. Nije se našao", kratko je dobacila, izmamivši izjavom smiješak novinara, koji se još dobro sjećaju kako je Buličić žario i palio Splitom u svoje doba. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara