Dražen Ladić zbog izmjena Zakona o golfu neće graditi golf odmaralište u Istri

Dražen Ladić zbog izmjena Zakona o golfu neće graditi golf odmaralište u Istri

Tekst: F.M.
Foto: Drago Sopta (Cropix)


DRAŽEN LADIĆ zajedno s ostalim investitorskim partnerima možda neće graditi hotelsko-apartmanski kompleks i golf odmorište na Maleri kod Ližnjana u Istri, zaključeno je nakon Ladićevog sastanka s načelnikom općine Srećkom Ševerlicom u resornom ministarstvu.

Problem je u prijedlogu novog Zakona o golfu, naveo je Ladić. "Pribavili smo svu dokumentaciju koja je tražena, riješili sva imovinskopravna pitanja i cjelokupna studija za početak radova je gotova. Bili smo uvjereni da ćemo napokon krenuti s radom u prvoj polovici ove godine. No ono što nam nije ni u snu padalo na pamet jest da bi se netko 'pametan' u Vladi RH mogao sjetiti da se izmijeni Zakon o golfu", rekao je bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izmjena kao problem

Izmjena Zakona o golfu natjerala bi grupu investitora na cjelokupnu financijsku računicu, što bi u konačnoj posljedici trebalo dovesti do otkazivanja projekta, rekao je Ladić, i dodao kako nijedan ozbiljan strani investitor neće riskirati novac u projektu koji balansira na rubu propasti.

Ševerlica je također izrazio nezadovoljstvo činjenicom da se stopira vrlo unosan projekt. "Investitori na Marleri imaju sve dokumente i praktički mogu sutra početi radove. Zbog čega sada treba ići u izmjene zakona, kada su investitori tijekom godina napokon prikupili sve papire, nije mi jasno", rekao je.

Dodao je i kako sve okolne općine dobivaju puno s tim projektom, a blokada projekta je nešto zbog čega će u budućnosti mnogima biti žao, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara