Dražen Slavica branit će se sa slobode

DRAŽEN SLAVICA, koji se tereti za smrt vatrogasaca u kornatskoj tragediji po zapovijednoj odgovornosti branit će se sa slobode.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije, kako javlja Media servis, uložilo žalbu na puštanje iz pritvora bivšega županijskog vatrogasnog zapovjednika. U Državnom odvjetništvu kažu da su prihvatili stajalište suda prema kojem su ispitani svjedoci na koje je Slavica eventualno mogao utjecati.

Bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica, nakon gotovo dva mjeseca, 30. listopada pušten je iz pritvora. Slavica je u pritvoru zadržan zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a pušten je nakon što su ispitani svi svjedoci.

Slavica je uhićen 6. rujna, a 11 dana kasnije odbijena je žalba njegovih odvjetnika koji su tražili ukidanje pritvora. U slučaju kornatske tragedije, Slavicu se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno iz nehaja.

Slavica je u svojstvu odgovorne osobe nadležne za protupožarnu zaštitu i vatrogasne intervencije, zapovjedio i organizirao vatrogasnu postrojbu za gašenje požara na otoku Kornat te je istu postrojbu okupio u vojarni gdje je, utvrđeno je istragom, propustio obvezu utvrđivanja osposobljenosti pripadnika ove vatrogasne postrojbe zbog čega su u helikopter ušla dvojica maloljetnika i jedan civilni ročnik, priopćio je MUP dan nakon njegova uhićenja.

Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara