Draženu Golemoviću 30 dana pritvora

Draženu Golemoviću 30 dana pritvora

DRAŽENU GOLEMOVIĆU koji je uhićen u policijskoj akciji "Ipsilon" određeno je 30 dana pritvora nakon što je saslušan pred istražnim sucem Vladom Bosnerom. Podsjećamo, Golemoviću je ranije određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru, a danas mu je pritvor produžen nakon što je sudac ponovo razgovarao s njim i još trojicom optuženih za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita i protuzakonito posredovanje.

Pred sucem su se svi branili šutnjom, nakon čega im je produžen pritvor kako ne bi mogli utjecati na svjedoke. Podsjećamo, USKOK Golemovića tereti da je od ožujka prošle do travnja ove godine više puta koristio "usluge" policajca Nedeljka Mijošeka koji je koristeći svoj utjecaj kod ostalih optuženika omogućio Golemoviću stjecanje neimovinske koristi. Petero istarskih policajaca Golemoviću je otkrivalo podatke koji su klasificirani kao službena tajna. Slične podatke dobivao je i od carinika Silvana Legovića, koji mu je također omogućavao uvoz robe u Hrvatsku bez carinskog nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinska državna odvjetnica u Pazinu Davorka Smoković optužena je da je Golemoviću dogovorila sastanak s policajcem koji je vodio istragu vezanu uz poslovanje njegove tvrtke, za što je "nagrađena" ogrlicom od bijelog zlata. Pročelnik porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić je, pak, optužen da je Golemoviću otkrivao informacije o pripremi poreznog nadzora, a sumnja se i da je pokušao spriječiti nadzor Golemovićevog poslovanja. Golemović mu je u znak zahvalnosti u lipnju 2008. godine poklonio televizor i glazbenu liniju. Podsjećamo, Smoković i Drandić su pušteni na slobodu nakon što su iznijeli svoju obranu, a Drandić će, usprkos svemu, biti nosioc HDZ-ove izborne liste u Vodnjanu.

P.V.
Foto: Željko Šop / CROPIX

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara