Drniš: Izabrano 15 članova Vijeća srpske nacionalne manjine

Po podacima drniškog Gradskog izbornog povjerenstva, na jučerašnjim izborima za članove Vijeća srpske nacionalne manjine grada Drniša, od ukupno 1383 birača upisana u popise, na trima biračkim mjestima glasovalo ih je svega 149, te su oni izabrali petnaest članova Vijeća srpske nacionalne manjine, kako ih je i predložilo Srpsko narodno vijeće.

Najmanje je birača izišlo na biračkom mjestu u samom gradu Drniša, gdje su, uz stanovnike Drniša srpske nacionalnosti, glasovali i stanovnici 12 sela, a od 698 upisanih u biračke popise na izbore je izišlo samo šest građana.

Najbolji je bio odziv u Biočiću, a na tom biračkom mjestu glasovali su i birači iz Kadine Glavice, Kanjana, Miočića, Parčića, Siverića i Tepljuha. Na izbore je, od 584 upisana u biračke popise, izišlo 106 birača, a na biračkom mjestu u Štikovu od 101 birača glasovalo ih je 37.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbore na drniškom području pratila je i ekipa GONG-ovih promatrača, čija je ocjena da su izbori protekli u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi, uz opasku da je biračko mjesto broj 1 u gradu Drnišu, zbog pripreme, otvoreno sa zakašnjenjem od 20 minuta, u 7,20 umjesto u 7 sati.

(Hina) xavuk ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara