Drniš: Zbog mikrobiološke neispravnosti zabranjena uporaba vode za piće

SANITARNA inspekcija Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Šibenskokninske županije i županijski Zavod za javno zdravstvo danas su zabranili, do daljnjeg, uporabu vode za piće iz vodoopskrbnog sustava Vodovod Dalmatinske zagore.

Izvanredno stanje, zbog suše, nastalo je na izvorištu Torak kod ušća rijeke Čikole u Krku, budući je temperatura vode za piće povišena, promijenjen joj je okus i miris, a i mikrobiološki je onečišćena. Voda se ne može upotrebljavati za piće niti prokuhana.

Zabrana se odnosi na potrošače u Pakovom Selu, Žitniću, Pokrovniku, Radoniću i Mirlović Zagori na području grada Drniša te za naselja zapadnog dijela općine Unešić, za zagorska naselja područja grada Šibenika te naselja Bogdanovići, Jurići i Primorski Dolac u općini Kaštelanska zagora.

Sanitarna inspekcija donijela je takvu odluku nakon što je Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije utvrdila da je voda mikrobiološki onečišćena, pa bi njezinom uporabom za piće bilo ugroženo zdravlje ljudi.

Voda se s Torka, doznaje se u Epidemiološkoj službi, može koristiti za zalijevanje bilja i druge namjene u kućanstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara