Drnovšek: Hrvatska ne može sustići Bugarsku i Rumunjsku

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u petak da vjeruje da će sporazum o granici između Slovenije i Hrvatske biti zaključen u vrijeme procesa pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

"Mislim da to pitanje do punopravnog članstva Hrvatske svakako možemo zaključiti", rekao je Drnovšek u razgovoru za Slovenski radio, dodajući da je nacrt sporazuma o granici o kojemu je 2001. pregovarao s bivšim hrvatskim premijerom Ivicom Račanom bio "dobar kompromis".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje bi li Hrvatska nakon današnjeg određivanja datuma za početak pregovora s EU-om mogla "uhvatiti" Bugarsku i Rumunjsku, Drnovšek je rekao da to ne očekuje.

"To bi bilo vrlo teško. Hrvatska će početi pregovore iduće godine, to je sada očito, ali Bugarska i Rumunjska već su zatvorile sva pregovaračka poglavlja.

Teško mogu zamisliti da bi Hrvatska sustigla Bugarsku i Rumunjsku, jedino ako bi Europska unija svjesno donijela odluku za zaustavi proces uključivanja Bugarske i Rumunjske", rekao je Drnovšek u razgovoru za Slovenski radio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara