Drnovšek: Odbio sam imunoterapiju i okrenuo se prirodnim metodama

Slovenski predsjednik Janez Drnovšek otkrio je u nedjelju u ekskluzivom razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POPTV da mu je službena medicina predlagala da se podvrgne imunoterapiji zbog sumnji o metastazama raka na jetri i plućima, ali je on to odbio ocjenjujući da ta metoda ne bi dovela do izlječenja, a s druge strane bi mu oslabila radnu sposobnost. L

Drnovšek je priznao da je prije godinu dana prestao odlaziti na preglede u ljubljanski Klinički bolnički centar, što mu zamjera medicinska struka, ali je odbio kritike da takvim stajalištem kao javna i istaknuta osoba negativno djeluje na druge pacijente.

"Službena medicina je kvalitetno radila", rekao je Drnovšek, kojemu su u Ljubljanskom kliničkom centru 1999. odstranili jedan bubreg zahvaćen rakom. Dodao je, međutim, da su svi pregledi od 2001. godine naznačili da se rak možda proširio na pluća i jetra, na što službena medicina za sada nema pravih odgovora. Slovenski predsjednik istaknuo je da se ne podvrgava nikakvoj terapiji nego primjenjuje svoj način borbe protiv bolesti, odnosno "prirodne metode".

Zato je Drnovšek, kako je sam rekao, nakon zadnjeg pregleda prije godinu dana odlučio promijeniti životni stil i način prehrane, te "preuzeti stvari u svoje ruke", a liječnici nakon toga više nisu ni inzistirali na imunoterapiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski je predsjednik rekao da se ponekad čudi što se bolesnicima od raka propisuju agresivne metode liječenja poput kemoterapije ili zračenja iako je jasno da to neće dovesti do izlječenja, ali će s druge strane oslabiti imunitet organizma, odnosno njegovu sposobnost da se sam odupire bolesti.

Drnovšek je pojasnio da se njegov način borbe protiv bolesti sastoji u promjeni životnog stila u čemu važnu ulogu imaju prehrana, fizička aktivnost te pozitivan način razmišljanja.

(Hina) xfl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara