Drnovšek: Podržat ćemo Makedoniju na putu u EU i NATO

Slovenija podržava i dalje će podržavati Makedoniju na njezinu putu u Europsku uniju i NATO savez, izjavio je slovenski predsjednik Janez Drnovšek u utorak nakon susreta s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim koji je doputovao u dvodnevni posjet.

Crvenkovski i Drnovšek bilateralne su odnose Skoplja i Ljubljane nakon susreta na Brdu kod Kranja ocijenili prijateljskim i bliskim, a osim o integracijama govorili su o stanju u regiji.

Makedoniji su na putu u Europsku uniju dobrodošla sva iskustva, a posebno iskustva Slovenije koja je u tome bila uspješna, rekao je Crvenkovski.

Na pitanje je li ambicija Makedonije da u EU uđe do 2010. godine realna, Drnovšek je rekao da to najviše ovisi o njoj samoj, prvenstveno o političkoj stabilnosti koja privlači strane investicije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim Makedoniji da uspije na svom putu jer druga alternativa ne postoji", rekao je Drnovšek na konferenciji za novinare. Na pitanje o mogućem ublažavanju viznog režima za makedonske državljane Drnovšek je rekao da će Slovenija poštovati viznu politiku Europske unije.

Crvenkovski će se u Sloveniji sastati i s premijerom Janezom Janšom, predsjednikom parlamenta Francom Cukjatijem i ljubljanskim nadbiskupom Alojzom Uranom, a u srijedu će završiti posjet obilaskom podzemne špilje u Postojni.

(Hina) xfl ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara