Drugi festival židovskog filma u Zagrebu

DRUGI festival židovskog filma pod imenom Jewish Film Festival London-Zagreb održat će se od 11. do 15. lipnja u kinu Europa u Zagrebu.

U tih pet dana festivala, rađenom prema licenci UK Jewish Film Festivala, bit će prikazano 20 filmova sa židovskom tematikom, od kojih će se čak dvanaest filmova premijerno prikazati u Hrvatskoj.

Festival se otvara filmom "Deveti krug", kojim se na još jedan način odaje svojevrstan hommage nedavno preminulom glumcu Borisu Dvorniku koji je u ovom filmu debitirao.

Branko Lustig - predsjednik festivala

Na otvaranju će se naći i Branko Lustig, dvostruki oskarovac i predsjednik ovog festivala, kao i Judy Ironside, direktorica UK Jewish Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu se od filmova najviše izdvajaju - "Krivotvoritelji", istinita priča o Salomonu Sorowitschu, izuzetnom krivotvoritelju koji je sudjelovao u najvećoj financijskoj prijevari Drugog svjetskog rata. Taj film inače dan nakon premijere na festivalu dolazi u redovnu kino distribuciju.

U sklopu dana Izraelskog filma na festivalu, bit će prikazan "Beaufort", nagrađivani izraelski film redatelja Josepha Cedara

Filmovi "Flipping out", "Bubble" i "The Band's Visit", koji će osim činjenice da se po prvi put prikazuju u Hrvatskoj,  pozornost vjerojatno izazvati i svojim kontroverznim i uvrnutim radnjama.

Uz  filmski program, u popratnom programu će se održati i radionica dokumentarnog filma te bogat muzički program u clubu Jazz.

A.P.
Foto : Movies 4 world

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara