drugi kongres udruge radničkih sindikata hrvatske

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst izjavio je danas otvarajući Drugi kongres te sindikalne udruge u Puli da je ekonomskosocijalno stanje u Hrvatskoj teže nego prije tri godine te da Hrvatska svakim danom sve više postaje država socijale. L

Po njegovim riječima kongres se održava u vremenu bremenitom ekonomsko-socijalnim teškoćama i u stanju različitom od snova o blagostanju i nadi u socijalni mir hrvatske nacije.

"U Hrvatskoj se niti nakon 13 godina neovisnosti nije pojavila politička snaga sposobna razumjeti da nema napredne države bez naprednog naroda", rekao je, dodavši kako mnogima danas u Hrvatskoj zapravo odgovara jeftina i obespravljena radna snaga.

Kunst drži kako Hrvatska u protekle tri godina nije ni ekonomski ni socijalno napredovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kalendar tog razdoblja obilato je prošaran međustranačkim sukobima te sukobima istaknutih sudionika u toj vlasti, ili nečasnim kompromisima koji govore o žestini želje za vlašću i zaštitom vlastitog interesa kao jedinog imperativa", zaključio je predsjednik URSH-a.

Sudionicima kongresa pročitao je brzojav predsjednika Republike Stjepana Mesića u kojem između ostalog stoji kako su socijalno partnerstvo Vlade, poslodavaca i sindikata potpora za socijalni mir i stabilnost te preduvjet svakog razvoja.

Sudionike kongresa pozdravili su predsjednik SSSH-a Davor Jurić te predsjednik Nezavisnog liječničkog sindikata Ivica Babić.

Na kraju Drugoga kongresa URSH-a bit će izabran novi predsjednik, a dosadašnji čelnik te udruge Boris Kunst je jedini kandidat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara